Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Супа с патешки дробчета, ориз и тосканско зеле

Супа с патешки дробчета, ориз и тосканско зеле

Супи
30 минути
за 6 порции
Лесна

Необходими продукти:

  • 1 опаковка патешки дробчета "Петелопе"
  • 1 глава лук, нарязан на кубчета
  • 3-4 скилидки чесън, нарязан на филийки
  • 1 връзка тосканско зеле
    (може да бъде заместено с кейл или спанак)
  • 4 с.л. зехтин
  • 130 г ориз
  • 1.4 л патешки или пилешки бульон
  • 100 мл пълномаслена сметана
  • 2 жълтъка
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Измийте патешките дробчета и ги подсушете с кухненска хартия. Отделете ги едно от друго и нарежете на две три парчета.
     
  2. В тиган загрейте половината зехтин и изпържете на части дробчетата за 3-4 минути.
     
  3. В тенджера загрейте останалия зехтин и изпържете лука за 4-5 минути, докато омекне.
     
  4. Добавете чесъна, гответе 30 секунди и прибавете ориза. Разбъркайте, гответе 2 минути и сложете тосканското зеле.
     
  5. Разбъркайте, изчакайте да омекне и налейте бульона. Сложете дробчетата, покрийте с капак и гответе 15-18 минути.
     
  6. Към жълтъците налейте сметаната и разбийте. Темперирайте с малко от бульона от варенето, и налейте към супата.
     
  7. Поднесете супата топла, с прясно смлян черен пипер.

Виж и рецепти за: