Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Супа с патешки дробчета, ориз и тосканско зеле

Супа с патешки дробчета, ориз и тосканско зеле

Супи
30 минути
за 6 порции
Лесна

Необходими продукти:

  • 1 опаковка патешки дробчета Penelope (около 800 г)
  • 1 глава нарязан на кубчета лук
  • 3-4 скилидки нарязан на филийки чесън
  • 1 връзка тосканско зеле - 15 листа, (кейл или спанак)
  • 4 с.л. зехтин
  • 130 г ориз
  • 1.4 л патешки или пилешки бульон
  • 100 мл пълномаслена сметана
  • 2 жълтъка
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте дробчетата и ги подсушете с кухненска хартия. Отделете ги едно от друго и нарежете на две три парчета.

В тиган загрейте половината зехтин и изпържете на части дробчетата за 3-4 минути.

В касерола загрейте останалия зехтин и изпържете лука за 4-5 минути, докато омекне.
 

Добавете чесъна, гответе 30 секунди и прибавете ориза. Разбъркайте, гответе 2 минути и сложете тосканското зеле.

Разбъркайте, изчакайте да омекне и налейте бульона. Сложете дробчетата, покрийте с капак и гответе 15-18 минути.

Към жълтъците налейте сметаната и разбийте. Темперирайте с малко от бульона от варенето, и налейте към супата.

Поднесете супата топла, с прясно смлян черен пипер.

Виж и рецепти за: