Супа с патешки дробчета, ориз и тосканско зеле
Супа с патешки дробчета, ориз и тосканско зеле
Необходими продукти:
- 1 опаковка патешки дробчета "Петелопе"
- 1 глава лук, нарязан на кубчета
- 3-4 скилидки чесън, нарязан на филийки
- 1 връзка тосканско зеле
(може да бъде заместено с кейл или спанак)
- 4 с.л. зехтин
- 130 г ориз
- 1.4 л патешки или пилешки бульон
- 100 мл пълномаслена сметана
- 2 жълтъка
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Измийте патешките дробчета и ги подсушете с кухненска хартия. Отделете ги едно от друго и нарежете на две три парчета.
- В тиган загрейте половината зехтин и изпържете на части дробчетата за 3-4 минути.
- В тенджера загрейте останалия зехтин и изпържете лука за 4-5 минути, докато омекне.
- Добавете чесъна, гответе 30 секунди и прибавете ориза. Разбъркайте, гответе 2 минути и сложете тосканското зеле.
- Разбъркайте, изчакайте да омекне и налейте бульона. Сложете дробчетата, покрийте с капак и гответе 15-18 минути.
- Към жълтъците налейте сметаната и разбийте. Темперирайте с малко от бульона от варенето, и налейте към супата.
- Поднесете супата топла, с прясно смлян черен пипер.