Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Патешко магре с ябълки

Патешко магре с ябълки

Основни ястия
45 минути
за 2 порции
Лесна

Необходими продукти:

  • 2 опаковки патешко магре Пенелопе
  • 2-3 ябълки
  • 200 мл пилешки или патешки бульон
  • 2 с.л. захар
  • 60 г масло
  • 2 с.л. ситно нарязан розмарин
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете на клинове обелените и почистени ябълки. Сложете в чиния и оставете настрана.

Загрейте фурната до 180 градуса.

Подсушете магрето с кухненска хартия. Изрежете излишната мазнина от гърдите и я запазете. Нарежете кожата на кръст, без да засягате месото. Посолете и подправете с черен пипер от страната на кожата.

Загрейте чугунен съд и сложете магрето с кожата надолу за 3 минути, докато стане златисто.

Прехвърлете магрето в тава за печене с кожата надолу, посолете, подправете с черен пипер и поръсете с половината ситно нарязан розмарин.

Печете 20 минути, като по средата на печенето обърнете. Извадете от фурната и оставете месото да отпочине за 5 минути.

Поръсете със захарта дъното на касеролата от пърженето на магрето и сложете на средно силен огън. Оставете за 2 минути и подредете по дъното резените ябълка. Поръсете с нарязаната на кубчета мазнина изрязана от гърдите, сложете нарязаното на кубчета масло, останалия розмарин, налейте бульона и гответе 18-20 минути, като разбърквате често, докато ябълките омекнат.

Нарежете магрето на филийки.

В чиния за сервиране сложете от ябълките, поставете магре и полейте с малко от соса от готвенето на ябълките.

Виж и рецепти за: