


Нарежете на клинове обелените и почистени ябълки. Сложете в чиния и оставете настрана.
Загрейте фурната до 180 градуса.
Подсушете магрето с кухненска хартия. Изрежете излишната мазнина от гърдите и я запазете. Нарежете кожата на кръст, без да засягате месото. Посолете и подправете с черен пипер от страната на кожата.
Загрейте чугунен съд и сложете магрето с кожата надолу за 3 минути, докато стане златисто.
Прехвърлете магрето в тава за печене с кожата надолу, посолете, подправете с черен пипер и поръсете с половината ситно нарязан розмарин.
Печете 20 минути, като по средата на печенето обърнете. Извадете от фурната и оставете месото да отпочине за 5 минути.
Поръсете със захарта дъното на касеролата от пърженето на магрето и сложете на средно силен огън. Оставете за 2 минути и подредете по дъното резените ябълка. Поръсете с нарязаната на кубчета мазнина изрязана от гърдите, сложете нарязаното на кубчета масло, останалия розмарин, налейте бульона и гответе 18-20 минути, като разбърквате често, докато ябълките омекнат.
Нарежете магрето на филийки.
В чиния за сервиране сложете от ябълките, поставете магре и полейте с малко от соса от готвенето на ябълките.