Загрейте добре консервата, за да се разтопи мазнината и прехвърлете внимателно патешките бутчета в тава. Печете 15 минути в предварително загрята до 220°С фурна. Пуснете фурната на функция грил и печете още 5 минути докато бутчетата станат златисти, а кожата е хрупкава. Останалата патешка мас от кутията можете да прехвърлете в буркан или кутия за храна, като затворите добре и съхранявате в хладилник за използване и в други рецепти.
В плитка тенджера загрейте 4-5 с.л. от патешката мас и запържете нарязания на кубчета лук и нарязания на филийки чесън за 2-3 минути. Прибавете нарязания на тънки полумесеци морков. Посолете, подправете с черен пипер, покрийте с капак и гответе 8-10 минути на средно силен огън, докато зеленчуците омекнат.
Пригответе букетче от билките, завържете с памучен конец и сложете в съда за готвене. Добавете нарязания на колелца праз, едро нарязания картоф, разбъркайте и сложете лещата. Налейте бульона, покрийте с капак и гответе на средно силен огън 25-30 минути, докато лещата се сготви, но без да я преварявате. След това извадете билките и намачкайте картофите с вилица.
В чиния за сервиране сложете от лещата и върху нея поставете едно патешко бутче. Поръсете със ситно нарязан магданоз и поднесете веднага.