Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Патешки роладин с горски гъби

Патешки роладин с горски гъби

Предястия
80 минути
за 4 порции
Средно трудна

Необходими продукти:

  • 2 патешки бутчета "Пенелопе"
  • 300 г микс горски гъби
  • 50 г масло
  • 100 мл бяло вино
  • 50 г бяло брашно
  • 2-3 скилидки чесън
  • 10 мл зехтин
  • розмарин
  • салвия
  • бахар
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Обезкостете патешките бутчетата внимателно, за да получите хубави и здрави парчета пържола.
     
  2. Поръсете със сол и черен пипер. Сложете стрък салвия и розмарин, след което навийте на руло. За да не се развие, защипете с клечка за зъби.
     
  3. Оваляйте всяко в брашно и запечатайте в нагорещен тиган от всички страни. Добавете виното, за да деглазирате тигана.
     
  4. Преместете рулцата заедно с получилия се сос в гювеч или йенска тенджера и гответе за 1 час в предварително загрята фурна на 175°С.
     
  5. В друг тиган сотирайте гъбите и ситно нарязания чесън. И накрая аранжирайте в чиния.

Виж и рецепти за: