Патешки роладин с горски гъби
Патешки роладин с горски гъби
Необходими продукти:
- 2 патешки бутчета "Пенелопе"
- 300 г микс горски гъби
- 50 г масло
- 100 мл бяло вино
- 50 г бяло брашно
- 2-3 скилидки чесън
- 10 мл зехтин
- розмарин
- салвия
- бахар
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- Обезкостете патешките бутчетата внимателно, за да получите хубави и здрави парчета пържола.
- Поръсете със сол и черен пипер. Сложете стрък салвия и розмарин, след което навийте на руло. За да не се развие, защипете с клечка за зъби.
- Оваляйте всяко в брашно и запечатайте в нагорещен тиган от всички страни. Добавете виното, за да деглазирате тигана.
- Преместете рулцата заедно с получилия се сос в гювеч или йенска тенджера и гответе за 1 час в предварително загрята фурна на 175°С.
- В друг тиган сотирайте гъбите и ситно нарязания чесън. И накрая аранжирайте в чиния.