Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Патешки роладин

Патешки роладин

Предястия
80 минути
за 4 порции
Средно трудна

Необходими продукти:

2 бр. Патешки бутчета

300 гр. Микс горски гъби

50 гр. Масло

100 мл .Бяло вино

50 гр. Бяло брашно

2-3 Скилидки чесън

Бахар, сол

Черен пипер меланж

10 мл. Зехтин

Розмарин, салвия

 

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме бутчетата, докато получим хубави парчета пържола. Поръсваме със сол и черен пипер. Слагаме стрък салвия и розмарин, след което навиваме на руло. За да не се развие, защипваме с клечка за зъби. Рулцата овалваме в брашно и запечатваме в нагорещен тиган от всички страни. Слагаме виното и деглазираме тигана. Преместваме рулцата заедно с получилия се сос в касерол и готвим в предварително загрята фурна на 175° С за 1 час. В друг тиган сотираме ситно нарязания чесън и гъбите. Готвим до готовност. Накрая аранжираме.

Виж и рецепти за: