Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Крем брюле с патешки дроб

Крем брюле с патешки дроб

Специалитети
70 минути
за 4 порции
Средно трудна

Необходими продукти:

10 бр. Жълтъци

600 мл. Сметана

150 гр. Захар

150 гр. Патешки дроб

Начин на приготвяне:

Сотираме леко патешкия дроб с 30гр. захар, като внимаваме да не загори. След това махаме от котлона. В тенджера загряваме сметаната до 60-65° С. Разбиваме жълтъците с останала захар и добавяме предварително пасирания на пюре дроб. Бъркаме докато се смесят, след което добавяме сметаната на тгънка струйка и бъркаме енергично. Целта е да получим гладка смес. Готовата смес поставяме в порцеланови шойли. Нареждаме го в тавата за печене и доливаме студена вода до средата на шойлите. Покриваме със стреч фолио и печем в предварително загрята фурна на 120° С за 1 час. Оставяме готовите брюлета да изстинат и преди сервиране поръсваме със захар. Карамелизираме с готварска горелка.

Виж и рецепти за: