

виж рецептата

Сотираме леко патешкия дроб с 30гр. захар, като внимаваме да не загори. След това махаме от котлона. В тенджера загряваме сметаната до 60-65° С. Разбиваме жълтъците с останала захар и добавяме предварително пасирания на пюре дроб. Бъркаме докато се смесят, след което добавяме сметаната на тгънка струйка и бъркаме енергично. Целта е да получим гладка смес. Готовата смес поставяме в порцеланови шойли. Нареждаме го в тавата за печене и доливаме студена вода до средата на шойлите. Покриваме със стреч фолио и печем в предварително загрята фурна на 120° С за 1 час. Оставяме готовите брюлета да изстинат и преди сервиране поръсваме със захар. Карамелизираме с готварска горелка.