Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Патешки сърца на грил с крем сирене и желе от чушки

Патешки сърца на грил с крем сирене и желе от чушки

Основни ястия
70 минути
за 6 порции
Средно трудна

Необходими продукти:

  • 2 ½ с.л. сол
  • 500 мл вода
  • 1 пакет патешки сърца Пенелопе
  • 2 с.л. зехтин

За желето от чушки:

  • 1 червена сладка чушки
  • 3 червени  халапеньо
  • ½ глава червен лук
  • 150 мл бял винен оцет
  • 600 г захар
  • 3 с.л. пектин
  • 20 г масло

За крема от сирене:

  • 300 г крем сирене
  • 3 с.л. сметана
  • 2 скилидки пасиран чесън
  • 1 глава ситно нарязан шалот
  • ½ ч.л. чили на люспи
  • 30 г  настърган пармезан
  • ¼ чаша ситно нарязан копър
  • сок и кора от ½  лимон
  • 4 с.л. меко масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • За сервиране:
  • 4 филии хляб с квас
  • 2-3 с.л. зехтин
  • листа зелена салата
  • ½ глава нарязан на тънко червен лук
  • 2 с.л. листа копър

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете солта с водата и разбъркайте, докато солта се разтвори. Добавете сърцата и ги оставете да престоят за около 30 минути, докато приготвите останалите компоненти.

За желето от чушки:

В кухненски робот сложете едро нарязаните чушки и лук и смелете.

В тенджера разтопете маслото, прибавете смлените зеленчуци и гответе 8-10 минути, като разбърквате често.

Налейте оцета, добавете захарта и пектина, разбъркайте и кипнете. Гответе 7-8 минути, докато захарта се разтопи. Прехвърлете в купа и оставете да се охлади.

За крем сиренето:

Сложете крем сиренето в купа, добавете сметаната и разбийте.

Добавете чесъна, шалота и пармезана смесете отново. Посолете, подправете с черен пипер, прибавете лимоновата кора и сок и копъра и разбъркайте отново.

Отцедете сърцата, подсушете ги и ги овкусете със сол. Полейте със зехтина и разбъркайте.

Загрейте на висока температура грил плоча или тиган. Сложете по 4-5 сърца на шишче и печете 4-5 минути, като обръщате.

Намажете сърцата с малко от желето от чушки, върнете на скарата и гответе още 2 минути, докато се карамелизират. Свалете от огъня и оставете да отпочинат.

През това време запечете намазания със зехтин хляб.

В чиния за сервиране сложете препечен хляб и го намажете с крем сиренето. Отгоре поставете листа зелена салата, поръсете с червен лук и отгоре сложете 2-3 разрязани на две дробчета.  В чинията сложете още малко от лютото желе и сервирайте.

Виж и рецепти за: