Патешки сърца на грил с крем от сирене и сладко от чушки
Патешки сърца на грил с крем от сирене и сладко от чушки
Необходими продукти:
- 1 пакет патешки сърца "Пенелопе"
- 500 мл вода
- 2 с.л. зехтин
- 2 ½ с.л. сол
За сладкото от чушки:
- 1 червена сладка чушка
- 3 червени халапеньо
- ½ глава червен лук
- 150 мл бял винен оцет
- 600 г захар
- 3 с.л. пектин
- 20 г масло
За крема от сирене:
- 300 г крема сирене
- 3 с.л. сметана
- 2 скилидки пасиран чесън
- 1 глава шалот, ситно нарязан
- ½ ч.л. чили на люспи
- 30 г настърган пармезан
- ¼ чаша копър, ситно нарязан
- сок и кора от ½ лимон
- 4 с.л. меко масло
- сол и черен пипер на вкус
За сервиране:
- 6 филии хляб с квас
- 2-3 с.л. зехтин
- листа зелена салата
- ½ глава нарязан на тънко червен лук
- 2 с.л. листа копър
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете солта с водата и разбъркайте, докато солта се разтвори. Добавете сърцата и ги оставете да престоят за около 30 минути, докато приготвите останалите компоненти.
- В кухненски робот сложете едро нарязаните чушки и лук и смелете.В тенджера разтопете маслото, прибавете смлените зеленчуци и гответе 8-10 минути, като разбърквате често. Налейте оцета, добавете захарта и пектина, разбъркайте и кипнете. Гответе 7-8 минути, докато захарта се разтопи. Прехвърлете в купа и оставете да се охлади.
- Сложете крема сиренето в купа, добавете сметаната и разбийте. Добавете чесъна, шалота и пармезана смесете отново. Посолете, подправете с черен пипер, прибавете лимоновия сок, лимоновата кора и копъра. Разбъркайте отново.
- Отцедете сърцата, подсушете ги и ги овкусете със сол. Полейте със зехтина и разбъркайте. Загрейте на висока температура грил плоча или тиган. Сложете по 4-5 сърца на шишче и печете 4-5 минути, като обръщате. Намажете сърцата с малко от желето от чушки, върнете на скарата и гответе още 2 минути, докато се карамелизират. Свалете от огъня и оставете да отпочинат. През това време запечете филийките хляб намазани със зехтин.
- В чиния за сервиране сложете препечения хляб и намажете с крем сирене. Отгоре поставете листа зелена салата, поръсете с червен лук и завършете с 2-3 разрязани на две сърца. В чинията сложете още малко от сладкото и сервирайте.