Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Патешки сърца на грил с крем от сирене и сладко от чушки

Патешки сърца на грил с крем от сирене и сладко от чушки

Предястия
70 минути
за 6 порции
Средно трудна

Необходими продукти:

  • 1 пакет патешки сърца "Пенелопе"
  • 500 мл вода
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 ½ с.л. сол

    За сладкото от чушки:
  • 1 червена сладка чушка
  • 3 червени халапеньо
  • ½ глава червен лук
  • 150 мл бял винен оцет
  • 600 г захар
  • 3 с.л. пектин
  • 20 г масло

    За крема от сирене:
  • 300 г крема сирене
  • 3 с.л. сметана
  • 2 скилидки пасиран чесън
  • 1 глава шалот, ситно нарязан
  • ½ ч.л. чили на люспи
  • 30 г настърган пармезан
  • ¼ чаша копър, ситно нарязан
  • сок и кора от ½ лимон
  • 4 с.л. меко масло
  • сол и черен пипер на вкус

    За сервиране:
  • 6 филии хляб с квас
  • 2-3 с.л. зехтин
  • листа зелена салата
  • ½ глава нарязан на тънко червен лук
  • 2 с.л. листа копър

Начин на приготвяне:

  1. В голяма купа смесете солта с водата и разбъркайте, докато солта се разтвори. Добавете сърцата и ги оставете да престоят за около 30 минути, докато приготвите останалите компоненти.
     
  2. В кухненски робот сложете едро нарязаните чушки и лук и смелете.В тенджера разтопете маслото, прибавете смлените зеленчуци и гответе 8-10 минути, като разбърквате често. Налейте оцета, добавете захарта и пектина, разбъркайте и кипнете. Гответе 7-8 минути, докато захарта се разтопи. Прехвърлете в купа и оставете да се охлади.
     
  3. Сложете крема сиренето в купа, добавете сметаната и разбийте. Добавете чесъна, шалота и пармезана смесете отново. Посолете, подправете с черен пипер, прибавете лимоновия сок, лимоновата кора и копъра. Разбъркайте отново.
     
  4. Отцедете сърцата, подсушете ги и ги овкусете със сол. Полейте със зехтина и разбъркайте. Загрейте на висока температура грил плоча или тиган. Сложете по 4-5 сърца на шишче и печете 4-5 минути, като обръщате. Намажете сърцата с малко от желето от чушки, върнете на скарата и гответе още 2 минути, докато се карамелизират. Свалете от огъня и оставете да отпочинат. През това време запечете филийките хляб намазани със зехтин. 
     
  5. В чиния за сервиране сложете препечения хляб и намажете с крем сирене. Отгоре поставете листа зелена салата, поръсете с червен лук и завършете с 2-3 разрязани на две сърца. В чинията сложете още малко от сладкото и сервирайте.

Виж и рецепти за: