Патешки сърца на грил с крем сирене и желе от чушки
Необходими продукти:
- 2 ½ с.л. сол
- 500 мл вода
- 1 пакет патешки сърца Пенелопе
- 2 с.л. зехтин
За желето от чушки:
- 1 червена сладка чушки
- 3 червени халапеньо
- ½ глава червен лук
- 150 мл бял винен оцет
- 600 г захар
- 3 с.л. пектин
- 20 г масло
За крема от сирене:
- 300 г крем сирене
- 3 с.л. сметана
- 2 скилидки пасиран чесън
- 1 глава ситно нарязан шалот
- ½ ч.л. чили на люспи
- 30 г настърган пармезан
- ¼ чаша ситно нарязан копър
- сок и кора от ½ лимон
- 4 с.л. меко масло
- сол и черен пипер на вкус
- За сервиране:
- 4 филии хляб с квас
- 2-3 с.л. зехтин
- листа зелена салата
- ½ глава нарязан на тънко червен лук
- 2 с.л. листа копър
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете солта с водата и разбъркайте, докато солта се разтвори. Добавете сърцата и ги оставете да престоят за около 30 минути, докато приготвите останалите компоненти.
За желето от чушки:
В кухненски робот сложете едро нарязаните чушки и лук и смелете.
В тенджера разтопете маслото, прибавете смлените зеленчуци и гответе 8-10 минути, като разбърквате често.
Налейте оцета, добавете захарта и пектина, разбъркайте и кипнете. Гответе 7-8 минути, докато захарта се разтопи. Прехвърлете в купа и оставете да се охлади.
За крем сиренето:
Сложете крем сиренето в купа, добавете сметаната и разбийте.
Добавете чесъна, шалота и пармезана смесете отново. Посолете, подправете с черен пипер, прибавете лимоновата кора и сок и копъра и разбъркайте отново.
Отцедете сърцата, подсушете ги и ги овкусете със сол. Полейте със зехтина и разбъркайте.
Загрейте на висока температура грил плоча или тиган. Сложете по 4-5 сърца на шишче и печете 4-5 минути, като обръщате.
Намажете сърцата с малко от желето от чушки, върнете на скарата и гответе още 2 минути, докато се карамелизират. Свалете от огъня и оставете да отпочинат.
През това време запечете намазания със зехтин хляб.
В чиния за сервиране сложете препечен хляб и го намажете с крем сиренето. Отгоре поставете листа зелена салата, поръсете с червен лук и отгоре сложете 2-3 разрязани на две дробчета. В чинията сложете още малко от лютото желе и сервирайте.