виж рецептата
Домашен пастет от патешки дроб и горски гъби
Предястия
30 минути
за 10 порции
Лесна
Необходими продукти:
- 1 кг. Патешки дроб
- 300 гр. Гъби
- 2 глави лук
- 1 бр. Морков
- 180 г. Краве масло (на стайна температура)
- 10 мл. Бренди
- 100 мл. Вода
- Сол, Черен пипер
- Олио, Магданоз за украса
Начин на приготвяне:
В тиган сотираме ситно нарязания лук на слаба температура, след това добавяме морковите и гъбите. Слагаме черен пипер, сол и дробчетата. Готвим около 10-ина минути. Добавяме брендите заедно с водата и варим за още толкова на слаб огън. Оставяме настрани да изстине и пасираме като добавяме от нарязаното на кубчета масло. Готовата смес изсипваме в бурканчета и прибираме в хладилник за 3-4 часа докато стегне.