Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Домашен пастет от патешки дроб и горски гъби

Домашен пастет от патешки дроб и горски гъби

Предястия
30 минути
за 10 порции
Лесна

Необходими продукти:

1 кг. Патешки дроб

300 гр. Гъби

2 глави лук

1 бр. Морков

180 г. Краве масло (на стайна температура)

10 мл. Бренди

100 мл. Вода

Сол, Черен пипер

Олио, Магданоз за украса

Начин на приготвяне:

В тиган сотираме ситно нарязания лук на слаба температура, след това добавяме морковите и гъбите. Слагаме черен пипер, сол и дробчетата. Готвим около 10-ина минути. Добавяме брендите заедно с водата и варим за още толкова на слаб огън. Оставяме настрани да изстине и пасираме като добавяме от нарязаното на кубчета масло. Готовата смес изсипваме в бурканчета и прибираме в хладилник за 3-4 часа докато стегне.

Виж и рецепти за: