Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Домашен пастет от патешки дроб и горски гъби

Домашен пастет от патешки дроб и горски гъби

Предястия
30 минути
за 10 порции
Лесна

Необходими продукти:

  • 1 кг. Патешки дроб
  • 300 гр. Гъби
  • 2 глави лук
  • 1 бр. Морков
  • 180 г. Краве масло (на стайна температура)
  • 10 мл. Бренди
  • 100 мл. Вода
  • Сол, Черен пипер
  • Олио, Магданоз за украса

Начин на приготвяне:

В тиган сотираме ситно нарязания лук на слаба температура, след това добавяме морковите и гъбите. Слагаме черен пипер, сол и дробчетата. Готвим около 10-ина минути. Добавяме брендите заедно с водата и варим за още толкова на слаб огън. Оставяме настрани да изстине и пасираме като добавяме от нарязаното на кубчета масло. Готовата смес изсипваме в бурканчета и прибираме в хладилник за 3-4 часа докато стегне.

Виж и рецепти за: