Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Дроб сарма с патешко

Дроб сарма с патешко

Основни ястия
100 минути
за 6 порции
Трудна

Необходими продукти:

Продукти за бульона:

  • 1 опаковка патешки маншони Пенелопе
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 2 ч.л. сол

За дроб сармата:

  • 1 опаковка патешки дробчета Пенелопе
  • 300 г ориз
  • 100 г почистен спанак
  • 5 стръка пресен лук, нарязан на колелца
  • 3 стръка пресен чесън, нарязан на колелца
  • 4 с.л. зехтин
  • 50 г масло
  • сол и черен пипер на вкус

За млечния сос:

  • 400 г гъсто кисело мляко
  • 3 стръка пресен чесън
  • 3-4 клонки пресен копър
  • 4 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и моркова на едро. Сложете патешките маншони в голяма тенджера, добавете зеленчуците, посолете и налейте около 1.5 л вода. Покрийте с капка, кипнете, намалете котлона и варете 40 минути. Извадете месото от съда, а бульона прецедете.

В широк тиган загрейте маслото и 2 с.л. от зехтина. Добавете лука и чесъна и гответе 2-3 минути, докато омекнат. Прибавете ориза, разбъркайте и гответе още 2 минути. Сложете спанака, объркайте с останалите продукти и гответе 3-4 минути, докато омекне. Изсипете сместа в тава за печене и оставете настрана.

Свалете месото от патешките маншони и нарежете на дребно. Добавете към ориза и разбъркайте.

Извадете дробчета от плика и подсушете леко.

В същия тиган налейте останалите 2 с.л. зехтин и загрейте. Сложете половината дробчета и гответе по 30-40 секунди на страна, колкото да се запечатат.

Извадете в купа и по същия начин пригответе останалите дробчета.

Загрейте фурната до 200 градуса.

Охладете дробчетата за няколко минути и нарежете на кубчета. Добавете към сместа в тавата и разбъркайте. Налейте 1.2 л от топлия патешки бульон и печете 35-40 минути, до готовност на ориза.

За млечния сос нарежете на ситно чесъна и копъра, смесете всички продукти в купа и разбъркайте.

Поднесете дроб сармата с млечен сос и свежа салата

Виж и рецепти за: