Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Патешко по ловджийски

Патешко по ловджийски

Основни ястия
120 минути
за 4 порции
Средно трудна

Необходими продукти:

  • 1 патица Пенелопе
  • 2 едро нарязани моркова
  • 2 стръка едро нарязано селъри
  • 5-6 гъби, нарязани на филийки
  • 1 едро нарязана червена чушка
  • 4-5 скилидки чесън
  • 500 г обелени и нарязани на кубчета домати
  • 2 глави едро нарязан лук
  • 1-2 с.л. брашно за овалване
  • 100 мл червено вино
  • 3 с.л. зехтин
  • 70 г масло
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Извадете патицата за поне 30 минути на стайна температура. Извадете дреболиите  и шията от кухината и нарежете патицата на 8 парчета.

Посолете, подправете с черен пипер и оваляйте в брашното.

В чугунен съд загрейте маслото и зехтина и на части запържете месото  за 5-6 минути на страна, като започнете от страната с кожата, докато стане златисто. Извадете и оставете настрана.

В тенджерата сложете зеленчуците, посолете и гответе 5-6 минути. Добавете дреболиите, разбъркайте, налейте виното, остържете залепналите по дъното парченца и оставете за 2-3 минути да се изпари ако алкохола.  Сложете доматите,  разбъркайте и подредете месото отгоре. Покрийте с капак и гответе 1 час на тих огън.

Сервирайте с варени картофи или ориз. Всяка порция поръсете със ситно нарязан магданоз.

Виж и рецепти за: