


Извадете месото от хладилника и оставете на стайна температура за около час. Накиснете ориза в студена вода за 30 минути.
Загрейте фурната до 200 градуса. Настържете кората на лайма, а след това изцедете сока.
Отцедете ориза, сложете го в касерола и залейте с 300 мл студена вода. Посолете, покрийте с капак и кипнете. Намалете котлона на ниска степен и гответе 10 минути. Свалете съда от котлона и оставете под капак за още 10 минути.
Сложете тиган подходящ за фурна на котлона и загрейте на средно висока температура.
Посолете и подправете с черен пипер месото от двете страни.
Сложете го в тигана, с кожата надолу и гответе 4 минути, докато кожата стане златиста. Обърнете и гответе още минута, а след това прехвърлете във фурната и печете 6-7 минути.
През това време пригответе гъбите. Нарежете ги на филийки и сложете в тиган с малко зехтин. Посолете, подправете с черен пипер и гответе 7-8 минути, докато станат златисти и прибавете чесъна, малко от чилито, половината кориандър и малко кора от лайм. Разбъркайте, налейте соевия сос и сока от лайм, оставете за минута и свалете съда от котлона.
Извадете месото то фурната, прехвърлете на дъска, оставете отпочине за 4-5 минути и нарежете на дебели филийки.
Отделете зърната ориз с вилица и сложете в чинии за сервиране. Отгоре разпределете гъбите, сложете патешкото и поръсете с останалите кориандър, кора от лайм и чили.