


Оставете патицата за 1-2 часа на стайна температура. Ако ползвате замразена патица, размразете я в хладилник за поне 12 часа.
В голяма тенджера кипнете 3-4 литра вода.
Сложете всички подправки и солта в хаван и стрийте добре. Сложете в купичка, добавете захарта и разбъркайте.
Извадете пакетчето с вътрешности от патицата, отрежете последните 2 части от крилата и издърпайте мазнината от вътрешността.
Потопете патицата за 30 секунди във врящата вода. Извадете, отцедете и подсушете с кухненска хартия. С остър нож или клечка за зъби надупчете кожата на патицата, особено гърдите.
Натрийте патицата със стритите подправки, посолете вътрешността и проберете в хладилник за 1 час, за да може кожата да изсъхне.
Извадете парицата от хладилника, сложете нарязания портокал във вътрешността и защипете отвора с клечка за зъби или малко шишче.
Печете патицата в тава с решетка 1 час в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Извадете от фурната, махнете решетката и излейте отделената по време за печенето мазнина.
В тавата сложете пудрата захар и размразените череши. Налейте водката, соевия сос, джинджифила и канелата.