


Желиращ ликьор:
Тесто:
Плънка:
Накълцваме месото на малки парчета заедно с дроба в голям съд и мариноваме със сол, захар, коняк, порто, дафинов лист, черен пипер и червен пипер. Покриваме го със стреч фолио и го оставяме да престои едно денонощие.
За тестото - смесваме с миксер с приставка за тесто маслото със захарта и солта на крем. След това добавяме брашното и нишестето и бъркаме докато се смесят добре. После добавяме оцета и водата. Бъркаме докато се получи тесто. Готовата смес се разстила върху стреч фолио и се прибира в хладилник за един час.
В тиган сотираме гъбите със ситно нарязан шалот и машерка, след което добавяме и маринованото месо за 4-5 мин. Охладеното тесто разточваме с дебелина 7-9 мм. и поставяме в съд за терин. Поставяме от плънката до ръба на съда и изсипваме разбито яйце, като оставяме малко за намазване. От тестото правим капак, който залепваме с част от яйцето. По средата правим дупка с метален накрайник за пош и печем на 170°С за час и половина. След като го изпечем, приготвяме желиращата смес като нагряваме до 60°С порто с вода и сол и добавяме желатина. Разбъркваме и с фуния наливаме през дупката на терина. След като сме изсипали цялата течност оставяме в хладилник за 4-5 часа.