Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Азиатска патешка супа

Азиатска патешка супа

Супи
120 минути
за 4-6 порции
Лесна

Необходими продукти:

  • 2 патешки бутчета "Пенелопе"
  • 1 патешки набор за супа "Пенелопе"
  • 1.5 л зеленчуков бульон
  • 100 мл соев сос
  • 2 стръка пресен лук
  • 4-5 сушени гъби шийтаке
  • 50 мл мирин сос
  • 6 скилидки чесън
  • 1 червено чили
  • 5 см джинджифил
  • 3 броя звезден анасон
  • 2 с.л. палмова захар
  • сол и черен пипер на вкус

    За сервиране:
  • 400 г соеви нудли
  • 2-3 пресни гъби шийтаке
  • или 3-4 кафяви печурки
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 връзка пресен кориандър
  • 1 лайм

Начин на приготвяне:

  1. В дълбока тенджера сложете патешкия комплект за супа, патешките бутчета и налейте бульона. Прибавете соевия сос, мирин соса, нарязания на филийки джинджифил, скилидките чесън, разрязаната на две люта чушка, сушените гъби и звездния анасон. Покрийте съда с капак и оставете да заври. Намалете котлона и варете 90 минути, като периодично обирате пяната по повърхността.
     
  2. Извадете месото и костите в чиния, оставете да се охлади за няколко минути и свалете месото от костите като го накъсате на парчета. 
     
  3. Увеличете котлона и варете бульона 30 минути, докато се редуцира с около 1/3. Добавете захарта, посолете и подправете с черен пипер. Разбъркайте и прецедете бульона през фина цедка. Върнете го в тенджерата и кипнете. Прибавете нудлите и варете 3 минути.
     
  4. Разпределете нудлите в купи за сервиране и отгоре подредете месото, нарязани на филийки гъби и залейте с бульон. Към всяка порция добавете пресен кориандър, пресен лук и резен лайм и поднесете веднага.

Виж и рецепти за: