Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Азиатска патешка супа

Азиатска патешка супа

Супи
120 минути
за 4-6 порции
Лесна

Необходими продукти:

  • 2 патешки бутчета Пенелопе
  • 1 патешки набор за супа Пенелопе
  • 1.5 л зеленчуковбульон
  • 100 мл соев сос
  • 2 стръка пресен лук
  • 4-5 сушени гъби шийтаке
  • 50 мл мирин
  • 6 скилидки чесън
  • 1 червено чили
  • 5 см джинджифил
  • 3 броя звезден анасон
  • ½ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. палмова захар
  • За сервиране:
  • 400 г соеви нудъли
  • 2-3 пресни гъби шийтаке
  • 3-4 кафяви печурки
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 връзка пресен кориандър
  • Лайм

Начин на приготвяне:

В дълбока тенджера сложете комплекта за супа и бутчетата и налейте бульона. Прибавете соев сос, мирин, нарязания на филийки джинджифил, скилидките чесън, разрязаната на две люта чушка, сушените гъби и звездния анасон. Покрийте съда с капак и оставете да заври.

Намалете котлона и варете 90 минути., като периодично обирате пяната по повърхността.

Извадете месото в чиния и оставете да се охлади за няколко минути.

Увеличете котлона и варете бульона 30 минути, докато се редуцира с около 1/3.

Добавете захарта, посолете и подправете с черен пипер. Разбъркайте и прецедете бульона през фина цедка.

Върнете го в тенджерата и кипнете. Прибавете нудлите и варете 3 минути.

Свалете месото от костите и накъсайте на парчета. Оставете настрана до момента на сервиране.

Разпределете нудлите в купи за сервиране и отгоре подредете месото, нарязани на филийки гъби и залейте с бульон. Към всяка порция добавете пресен кориандър, пресен лук и резен лайм и поднесете веднага.

Виж и рецепти за: