Лимонова супа с патешко месо и орзо
Лимонова супа с патешко месо и орзо
Необходими продукти:
- 2 броя патешки гърди "Пенелопе"
- 2 с.л. зехтин
- 1 глава лук, нарязан на кучбета
- 2 моркова, едро нарязани
- 2 стръка селъри, едро нарязано
- 3 скилидки чесън, нарязан на филийки
- 1.5 л пилешки бульон
- 150 г паста орзо
- 100 г бейби спанак
- 100 г замразен грах
- 3 яйца на стайна температура
- сок от 2 лимона
- ситно нарязани листа целина
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Извадете патешките филета на стайна температура за 30 минути. Подсушете ги с кухненска хартия и разрежете на две по дължина.
- В тенджера загрейте зехтина и запържете лука, моркова и селърито с малко сол. Сложете чесъна, разбъркайте и гответе половин минута, след което добавете месото, налейте бульона, покрийте с капак и гответе 30 минути.
- Извадете патешките гърди от тенджерата, махнете кожата и нарежете месото на кубчета.
- Изсипете орзото в съда, разбъркайте и гответе 5-6 минути.
- Разбийте яйцата и лимоновия сок, темперирайте с част от бульона, а след това налейте в тенджерата.
- Върнете месото, посолете, подправете с черен пипер и прибавете граха и спанака. Гответе 3-4 минути и свалете съда от котлона.
- Сервирайте супата поръсена със ситно нарязани листа целина и черен пипер.