Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Лимонова супа с патешко месо и орзо

Лимонова супа с патешко месо и орзо

Супи
50 минути
за 4 порции
Лесна

Необходими продукти:

  • 2 броя патешки гърди "Пенелопе"
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязан на кучбета
  • 2 моркова, едро нарязани
  • 2 стръка селъри, едро нарязано
  • 3 скилидки чесън, нарязан на филийки
  • 1.5 л пилешки бульон
  • 150 г паста орзо
  • 100 г бейби спанак
  • 100 г замразен грах
  • 3 яйца на стайна температура
  • сок от 2 лимона
  • ситно нарязани листа целина
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Извадете патешките филета на стайна температура за 30 минути. Подсушете ги с кухненска хартия и разрежете на две по дължина.
     
  2. В тенджера загрейте зехтина и запържете лука, моркова и селърито с малко сол. Сложете чесъна, разбъркайте и гответе половин минута, след което добавете месото, налейте бульона, покрийте с капак и гответе 30 минути.
     
  3. Извадете патешките гърди от тенджерата, махнете кожата и нарежете месото на кубчета.
     
  4. Изсипете орзото в съда, разбъркайте и гответе 5-6 минути.
     
  5. Разбийте яйцата и лимоновия сок, темперирайте с част от бульона, а след това налейте в тенджерата.
     
  6. Върнете месото, посолете, подправете с черен пипер и прибавете граха и спанака. Гответе 3-4 минути и свалете съда от котлона.
     
  7. Сервирайте супата поръсена със ситно нарязани листа целина и черен пипер.

Виж и рецепти за: