Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Хрупкави патешки крила с полента

Хрупкави патешки крила с полента

Основни ястия
55 минути
за 4 порции
Средно трудна

Необходими продукти:

Продукти:

1 опаковка патешки крила Пенелопе

2 с.л. зехтин

70 г разтопено масло

40 г настърган пармезан

6 скилидки пасиран чесън

½ връзка ситно нарязан магданоз

сол и черен пипер на вкус

За полентата:

250 г инстантна полента

800 мл зеленчуков бульон

200 мл прясно мляко

50 г масло

100 г сирене качота с чушка

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Извадете крилата от опаковката и ги подсушете с кухненска хартия. Полейте с малко зехтин, посолете и подправете с черен пипер и подредете в тава за печене покрита с хартия.

Покрийте с алуминиево фолио и печете 1 час в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Махнете фолиото, увеличете градусите до 220 и печете още 15-20 минути, докато крилата станат златисти и хрупкави.

През това време пригответе полентата. В тенджера загрейте млякото и бульона, посолете и при непрекъснато бъркане добавете полената. Гответе 7-8 минути докато се сгъсти, свалете съда от котлона и добавете маслото и настърганото сирене качота.

Разбъркайте, покрийте с капак и оставете настрана.

В купа смесете разтопеното масло, пармезана, чесъна и магданоза.

Извадете крилата от фурната, сложете в голяма купа и разбъркайте с овкусеното масло.

В чиния за сервиране сложете от полентата, добавете няколко патешки крила и поръсете с още малко ситно нарязан магданоз.

Виж и рецепти за: