Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Хрупкави патешки крила с полента

Хрупкави патешки крила с полента

Основни ястия
55 минути
за 4 порции
Средно трудна

Необходими продукти:

  • 1 опаковка патешки крила "Пенелопе"
  • 2 с.л. зехтин
  • 70 г разтопено масло
  • 40 г настърган пармезан
  • 6 скилидки пасиран чесън
  • ½ връзка ситно нарязан магданоз
  • сол и черен пипер на вкус

    За полентата:
  • 250 г инстантна полента
  • 800 мл зеленчуков бульон
  • 200 мл прясно мляко
  • 50 г масло
  • 100 г сирене качота с чушка
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Извадете крилата от опаковката и ги подсушете с кухненска хартия. Полейте ги с малко зехтин, посолете и подправете с черен пипер и подредете в тава за печене. 
     
  2. Покрийте с алуминиево фолио и печете 1 час в предварително загрята до 180°C фурна. След това махнете фолиото, увеличете градусите до 220°C и печете още 15-20 минути, докато крилата станат златисти и хрупкави.
     
  3. През това време пригответе полентата. В тенджера загрейте млякото и бульона, посолете и при непрекъснато бъркане добавете полената. Гответе 7-8 минути докато се сгъсти, свалете съда от котлона и добавете маслото и настърганото сирене качота. Разбъркайте, покрийте с капак и оставете настрана.
     
  4. В купа смесете разтопеното масло, пармезана, чесъна и магданоза. Извадете крилата от фурната, сложете в голяма купа и разбъркайте с овкусеното масло.
     
  5. В чиния за сервиране сложете от полентата, добавете няколко патешки крила и поръсете с още малко ситно нарязан магданоз.

Виж и рецепти за: