


Продукти:
1 опаковка патешки крила Пенелопе
2 с.л. зехтин
70 г разтопено масло
40 г настърган пармезан
6 скилидки пасиран чесън
½ връзка ситно нарязан магданоз
сол и черен пипер на вкус
За полентата:
250 г инстантна полента
800 мл зеленчуков бульон
200 мл прясно мляко
50 г масло
100 г сирене качота с чушка
сол на вкус
Извадете крилата от опаковката и ги подсушете с кухненска хартия. Полейте с малко зехтин, посолете и подправете с черен пипер и подредете в тава за печене покрита с хартия.
Покрийте с алуминиево фолио и печете 1 час в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Махнете фолиото, увеличете градусите до 220 и печете още 15-20 минути, докато крилата станат златисти и хрупкави.
През това време пригответе полентата. В тенджера загрейте млякото и бульона, посолете и при непрекъснато бъркане добавете полената. Гответе 7-8 минути докато се сгъсти, свалете съда от котлона и добавете маслото и настърганото сирене качота.
Разбъркайте, покрийте с капак и оставете настрана.
В купа смесете разтопеното масло, пармезана, чесъна и магданоза.
Извадете крилата от фурната, сложете в голяма купа и разбъркайте с овкусеното масло.
В чиния за сервиране сложете от полентата, добавете няколко патешки крила и поръсете с още малко ситно нарязан магданоз.