Хрупкави патешки крила с полента
Хрупкави патешки крила с полента
Необходими продукти:
- 1 опаковка патешки крила "Пенелопе"
- 2 с.л. зехтин
- 70 г разтопено масло
- 40 г настърган пармезан
- 6 скилидки пасиран чесън
- ½ връзка ситно нарязан магданоз
- сол и черен пипер на вкус
За полентата:
- 250 г инстантна полента
- 800 мл зеленчуков бульон
- 200 мл прясно мляко
- 50 г масло
- 100 г сирене качота с чушка
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Извадете крилата от опаковката и ги подсушете с кухненска хартия. Полейте ги с малко зехтин, посолете и подправете с черен пипер и подредете в тава за печене.
- Покрийте с алуминиево фолио и печете 1 час в предварително загрята до 180°C фурна. След това махнете фолиото, увеличете градусите до 220°C и печете още 15-20 минути, докато крилата станат златисти и хрупкави.
- През това време пригответе полентата. В тенджера загрейте млякото и бульона, посолете и при непрекъснато бъркане добавете полената. Гответе 7-8 минути докато се сгъсти, свалете съда от котлона и добавете маслото и настърганото сирене качота. Разбъркайте, покрийте с капак и оставете настрана.
- В купа смесете разтопеното масло, пармезана, чесъна и магданоза. Извадете крилата от фурната, сложете в голяма купа и разбъркайте с овкусеното масло.
- В чиния за сервиране сложете от полентата, добавете няколко патешки крила и поръсете с още малко ситно нарязан магданоз.