виж рецептата
Печена патица със зеленчуци, портокали и свежи билки
Основни ястия
150 минути
за 4 порции
Лесна
Необходими продукти:
- 1 бр. Патица ''Пенелопе''
- 4-5 големи картофа
- 2 Портокала
- Моркови
- 1 Глава чесън
- Сол
- Черен пипер
- Магданоз
- Мащерка
- 100 мл. Бульон по избор
Начин на приготвяне:
Подсушаваме патицата и обилно осоляваме отвътре и отвън. Нарязваме зеленчуците на едро. Билките поставяме в патицата.
След това слагаме в тава за печене: портокалите - на резени, зеленчуците със сол, черен пипер, чесън - нарязан на 2 половинки и патицата върху тях. Печем за 1.45 часа на предварително загрята фурна на 180 °С