

виж рецептата

Разтопяваме около 500гр. патешка мазнина, ако нямаме може да използваме олио. Поставяме бутчетата на дъното на тенджера с дебело дъно или глинено гърне. Върху тях поръсваме мащерка, смначкани цели скилидки чесън и поливаме с мазнината, докато ги покрие. Поставяме изрязана хартия за печене върху тях и похлупваме капака на съда. Готвим 3 часа в предварително загрята фурна на 120 С.
В друг съд бланшираме бейби картофите и сотираме в тиган с мащерка и чесън. След 3 часа изваждаме бутчетата от фурната, леко подсушаваме от излишната мазнина и на сух тиган готвим до златиста коричка. Малко преди да ги свалим от тигана, поръсваме червен пипер, черен пипер и сол. Накрая аранжираме.