Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Патешко бутче конфи с мащерка и бейби картофи

Патешко бутче конфи с мащерка и бейби картофи

Основни ястия
190 минути
за 4 порции
Средно трудна

Необходими продукти:

  • 4 патешки бутчета "Пенелопе"
  • 500 г патешка мазнина или олио
  • 500 г бейби картофи
  • 1 глава чесън
  • рукула
  • мащерка
  • червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Разтопяваме около 500 г патешка мазнина, но ако нямаме може да използваме слънчогледово олио.
     
  2. Поставяме патешките бутчета на дъното на тенджера с дебело дъно или глинено гърне. Върху тях поръсваме мащерка, смачкани цели скилидки чесън и поливаме с мазнината, докато ги покрие.
     
  3. Поставяме изрязана хартия за печене върху тях и похлупваме капака на съда. Готвим 3 часа в предварително загрята фурна на 120°С.
     
  4. В друг съд бланшираме бейби картофите и сотираме в тиган с мащерка и чесън.
     
  5. След 3 часа изваждаме бутчетата от фурната, леко подсушаваме от излишната мазнина и на сух тиган готвим до златиста коричка. Малко преди да ги свалим от тигана, поръсваме червен пипер, черен пипер и сол. Накрая аранжираме с рукула.

Виж и рецепти за: