Патешко бутче конфи с мащерка и бейби картофи
Патешко бутче конфи с мащерка и бейби картофи
Необходими продукти:
- 4 патешки бутчета "Пенелопе"
- 500 г патешка мазнина или олио
- 500 г бейби картофи
- 1 глава чесън
- рукула
- мащерка
- червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Разтопяваме около 500 г патешка мазнина, но ако нямаме може да използваме слънчогледово олио.
- Поставяме патешките бутчета на дъното на тенджера с дебело дъно или глинено гърне. Върху тях поръсваме мащерка, смачкани цели скилидки чесън и поливаме с мазнината, докато ги покрие.
- Поставяме изрязана хартия за печене върху тях и похлупваме капака на съда. Готвим 3 часа в предварително загрята фурна на 120°С.
- В друг съд бланшираме бейби картофите и сотираме в тиган с мащерка и чесън.
- След 3 часа изваждаме бутчетата от фурната, леко подсушаваме от излишната мазнина и на сух тиган готвим до златиста коричка. Малко преди да ги свалим от тигана, поръсваме червен пипер, черен пипер и сол. Накрая аранжираме с рукула.