Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Паста с рагу от патица

Паста с рагу от патица

Основни ястия
65 минути
за 4 порции
Лесна

Необходими продукти:

4 броя патешки бутчета Пенелопе

Сол

Черен пипер

За сос рагу:

1 глава лук

300 мл червено вино

400 г домати от консерва

320 г прясна паста

½ връзка пресен магданоз

3 скилидки чесън

50 г пармезан

1 стрък селъри

2 с.л. доматено пюре

1 ч.л. сушен риган

5-6 клонки прясна мащерка

Начин на приготвяне:

 

Сложете бутчетата в тава за печене, подсушете с кухненска хартия, посолете и подправете с черен пипер и печете 40-45 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Проверете месото, ако пада от костта е добре изпечено. Може да оставите за още 5-6 минути.

Извадете месото от фурната, прехвърлете върху дъска и оставете да се охлади за няколко минути.

В подходящ тиган сложете мазнината отделена при печенето на месото и сотирайте нарязаните на кубчета лук, селъри и чесън за 2-3 минути.

Прибавете доматеното пюре и гответе около минута.

Подправете с риган и мащерка, налейте виното и гответе, докато течността се редуцира наполовина.

Свалете месото от костта и накъсайте на парченца, които добавете към зеленчуковата смес в тигана.

Прибавете доматите, разбъркайте и гответе 15 минути на слаб огън.

Наситнете пармезана с кухненски блендер или настържете на ренде и сварете пастата в голямо количество подсолена вода до степен ал денте.

Отцедете пастата и сложете в съда със соса. Разбъркайте добре и свалете съда от котлона.

Разпределете пастата в чинии за сервиране и поръсете с настърган пармезан, нарязан магданоз и отделената хрупкава патешка кожа. Поднесете веднага.

Виж и рецепти за: