Подсушете патешките бутчета с кухненска хартия и ги сложете в тава за печене. Посолете и подправете с черен пипер, и печете 45 минути в предварително загрята до 180°C фурна.
Проверете месото, ако пада от костта, е добре изпечено. Извадете месото от фурната, прехвърлете върху дъска и оставете да се охлади за няколко минути.
В подходящ тиган сложете мазнината отделена при печенето на месото и сотирайте нарязаните на кубчета лук, селъри и чесън за 2-3 минути. Прибавете доматеното пюре и гответе около минута. Подправете с риган и мащерка, налейте виното и гответе, докато течността се редуцира наполовина.
Свалете месото от костта и накъсайте на парченца, които добавете към зеленчуковата смес в тигана. Прибавете доматите, разбъркайте и гответе 15 минути на слаб огън.
Сварете пастата в голямо количество подсолена вода до степен ал денте. Отцедете и сложете в съда със соса. Разбъркайте добре и свалете съда от котлона.
Разпределете пастата в чинии за сервиране и поръсете с настърган пармезан, нарязан магданоз и отделената хрупкава патешка кожа. Поднесете веднага.