Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Паста с рагу от патица

Паста с рагу от патица

Основни ястия
65 минути
за 4 порции
Лесна

Необходими продукти:

  • 4 броя патешки бутчета Пенелопе
  • Сол
  • Черен пипер

За сос рагу:

  • 1 глава лук
  • 300 мл червено вино
  • 400 г домати от консерва
  • 320 г прясна паста
  • ½ връзка пресен магданоз
  • 3 скилидки чесън
  • 50 г пармезан
  • 1 стрък селъри
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 5-6 клонки прясна мащерка

Начин на приготвяне:

Сложете бутчетата в тава за печене, подсушете с кухненска хартия, посолете и подправете с черен пипер и печете 40-45 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Проверете месото, ако пада от костта е добре изпечено. Може да оставите за още 5-6 минути.

Извадете месото от фурната, прехвърлете върху дъска и оставете да се охлади за няколко минути.

В подходящ тиган сложете мазнината отделена при печенето на месото и сотирайте нарязаните на кубчета лук, селъри и чесън за 2-3 минути.

Прибавете доматеното пюре и гответе около минута.

Подправете с риган и мащерка, налейте виното и гответе, докато течността се редуцира наполовина.

Свалете месото от костта и накъсайте на парченца, които добавете към зеленчуковата смес в тигана.

Прибавете доматите, разбъркайте и гответе 15 минути на слаб огън.

Наситнете пармезана с кухненски блендер или настържете на ренде и сварете пастата в голямо количество подсолена вода до степен ал денте.

Отцедете пастата и сложете в съда със соса. Разбъркайте добре и свалете съда от котлона.

Разпределете пастата в чинии за сервиране и поръсете с настърган пармезан, нарязан магданоз и отделената хрупкава патешка кожа. Поднесете веднага.

Виж и рецепти за: