Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Паста с рагу от патeшко месо

Паста с рагу от патeшко месо

Основни ястия
65 минути
за 4 порции
Лесна

Необходими продукти:

  • 4 патешки бутчета "Пенелопе"
  • сол и черен пипер на вкус

    За сос рагу:
  • 1 глава лук
  • 300 мл червено вино
  • 400 г домати от консерва
  • 320 г прясна паста
  • ½ връзка пресен магданоз
  • 3 скилидки чесън
  • 50 г пармезан
  • 1 стрък селъри
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 5-6 клонки прясна мащерка

Начин на приготвяне:


 
  1. Подсушете патешките бутчета с кухненска хартия и ги сложете в тава за печене. Посолете и подправете с черен пипер, и печете 45 минути в предварително загрята до 180°C фурна.
  2. Проверете месото, ако пада от костта, е добре изпечено. Извадете месото от фурната, прехвърлете върху дъска и оставете да се охлади за няколко минути.
     
  3. В подходящ тиган сложете мазнината отделена при печенето на месото и сотирайте нарязаните на кубчета лук, селъри и чесън за 2-3 минути. Прибавете доматеното пюре и гответе около минута. Подправете с риган и мащерка, налейте виното и гответе, докато течността се редуцира наполовина.
     
  4. Свалете месото от костта и накъсайте на парченца, които добавете към зеленчуковата смес в тигана. Прибавете доматите, разбъркайте и гответе 15 минути на слаб огън.
     
  5. Сварете пастата в голямо количество подсолена вода до степен ал денте. Отцедете и сложете в съда със соса. Разбъркайте добре и свалете съда от котлона.
     
  6. Разпределете пастата в чинии за сервиране и поръсете с настърган пармезан, нарязан магданоз и отделената хрупкава патешка кожа. Поднесете веднага.

Виж и рецепти за: