виж рецептата
Празнична патица с бейби лукчета, свежи билки и червено вино
Основни ястия
140 минути
за 8 порции
Лесна
Необходими продукти:
- 1 бр. цяла патица ''Пенелопе''
- 700 гр. Бейби лук (арпаджик)
- Магданоз
- Мащерка
- Сол
- Черен и червен пипер
- 500 мл. Червено вино
Начин на приготвяне:
Почистваме добре патицата, осоляваме и оставяме настрани. След това обелваме лукчетата. Най-лесно става, ако ги накиснем във вода за 20 мин. Поставяме изчистените лукчета в тава, междувременно правим букет от връзка магданоз и мащерка. Слагаме го във фенера на патицата, заедно със сол и черен пипер. Накрая поставяме патицата върху лукчетата. Добавяме виното и печем за около 2 часа или до готовност на 170°С. Накрая сервираме.