Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Празнична патица с бейби лукчета, свежи билки и червено вино

Празнична патица с бейби лукчета, свежи билки и червено вино

Основни ястия
140 минути
за 8 порции
Лесна

Необходими продукти:

  • 1 бр. цяла патица ''Пенелопе''
  • 700 гр. Бейби лук (арпаджик)
  • Магданоз
  • Мащерка
  • Сол
  • Черен и червен пипер
  • 500 мл. Червено вино

Начин на приготвяне:

Почистваме добре патицата, осоляваме и оставяме настрани. След това обелваме лукчетата. Най-лесно става, ако ги накиснем във вода за 20 мин. Поставяме изчистените лукчета в тава, междувременно правим букет от връзка магданоз и мащерка. Слагаме го във фенера на патицата, заедно със сол и черен пипер. Накрая поставяме патицата върху лукчетата. Добавяме виното и печем за около 2 часа или до готовност на 170°С. Накрая сервираме.

Виж и рецепти за: