Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Празнична патица с бейби лукчета, свежи билки и червено вино

Празнична патица с бейби лукчета, свежи билки и червено вино

Основни ястия
140 минути
за 8 порции
Лесна

Необходими продукти:

1 бр. цяла патица ''Пенелопе''

700 гр. Бейби лук (арпаджик)

Магданоз

Мащерка

Сол

Черен и червен пипер

500 мл. Червено вино

Начин на приготвяне:

Почистваме добре патицата, осоляваме и оставяме настрани. След това обелваме лукчетата. Най-лесно става, ако ги накиснем във вода за 20 мин. Поставяме изчистените лукчета в тава, междувременно правим букет от връзка магданоз и мащерка. Слагаме го във фенера на патицата, заедно със сол и черен пипер. Накрая поставяме патицата върху лукчетата. Добавяме виното и печем за около 2 часа или до готовност на 170°С. Накрая сервираме.

Виж и рецепти за: