Нарежете зелето на едро, праза на дебели колеца, а червения лук на полумесеци.
Намажете дъното на тава за печене с патешката мас и сложете половината зеле. Добавете праза и червения лук и разбъркайте.
Сложете останалото зеле, подправете с червен и черен пипер, прибавете дафиновите листа и разбъркайте добре.
Извадете пликчето с карантия, изрежете последните 2 части от крилата и кожата от шията и отстранете мазнината от вътрешността на патицата, като издърпате с ръка.
С върха на остър нож набодете кожата по гърдите на парицата, но без да дупчите месото. Посолете и подправете с черен пипер цялата патица и. я поставете върху зелето.
Покрийте с алуминиево фолио и печете 90 минути в предварително загрята до 200°C фурна.
Махнете фолиото, увийте костта на бутчетата, увеличете фурната до 220°C и печете още 30-40 минути. Вътрешната температура трябва да достигне 70°C.
Извадете тавата от фурната, прехвърлете патицата в чиния и оставете да отпочива за 20 минути.
Пуснете фурната на функция на грил и върнете зелето да се запече до златисто, докато патицата отпочива.
Сложете запеченото зеле в голяма чиния, поставете патицата отгоре и сервирайте ястието топло.