


За сервиране
Загрейте фурната до 180 градуса.
Отделете горното и долното бутче, изрежете излишната кожа и посолете.
В широк чугунен съд загрейте зехтина, сложете патешките бутчета с кожата надолу и запържете за 8-10- минути на висока температура от всички страни до златисто.
Извадете в чиния и оставете настрана.
Намалете kотлона и в същия съд добавете лука и шунката. Посолете и гответе 7-8 минути. Прибавете чесъна и гответе още минута. Налейте виното и кипнете, сложете портокаловата кора, мащерката, дафиновия лист и меда.
Върнете бутчетата в съда с кожата нагоре, налейте бульона и портокаловия сок, кипнете, покрийте с капак, сложете във фурната и гответе 90 минути. Махнете капака, сложете маслините и гответе без капак 30 минути, докато кожата на месото стане хрупкава.
Сервирайте с ориз или картофи, поръсете с магданоз и полейте със соса от готвенето.