Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Къри с патешко и леща

Къри с патешко и леща

Основни ястия
110 минути
за 5 порции
Трудна

Необходими продукти:

  • 1 опаковка патешки маншони Penelope
  • 30 г джинджифил нарязан на филийки
  • 1 глава едро нарязан лук
  • 1 едро нарязан морков
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 стрък пресен чесън
  • 1 ч.л. сол
  • 2 консерви леща
  • 1 глава ситно нарязан червен лук
  • 2 с.л. настърган джинджифил
  • 1 с.л. пасиран чесън
  • 1 с.л. зехтин
  • 30 г масло
  • 2 нарязани на кубчета големи домата
  • 1 консерва кокосово мляко (400 мл)
  • 100 г почистен спанак
  • 1 с.л. захар
  • сол на вкус
  • листа кориандър
  • хрупкав пържен лук

  • червено чили

Начин на приготвяне:

В тенджера с вода сложете маншоните, добавете двата вида лук, чесъна, моркова и джинджифила и посолете. Покрийте с капак, кипнете и варете 1 час. Извадете патешкото от бульона, охладете за кратко и свалете месото от костта.

В тенджера загрейте зехтина, сложете лука, посолете и гответе 3-4 минути. Добавете чесъна и джинджифила и гответе около минута.

Намалете котлона и сложете подправките. Разбъркайте и гответе още минута.

Сложете доматите, посолете и гответе 10 минути, докато доматите се сготвят и соса се сгъсти. Прибавете отцедената леща, захарта, спанака и месото. Налейте кокосовото мляко, разбъркайте, кипнете и гответе 5-6 минути.

Сервирайте с пресен кориандър, нарязано на колелца чили и хрупкав лук.

Виж и рецепти за: