

виж рецептата

хрупкав пържен лук
червено чили
В тенджера с вода сложете маншоните, добавете двата вида лук, чесъна, моркова и джинджифила и посолете. Покрийте с капак, кипнете и варете 1 час. Извадете патешкото от бульона, охладете за кратко и свалете месото от костта.
В тенджера загрейте зехтина, сложете лука, посолете и гответе 3-4 минути. Добавете чесъна и джинджифила и гответе около минута.
Намалете котлона и сложете подправките. Разбъркайте и гответе още минута.
Сложете доматите, посолете и гответе 10 минути, докато доматите се сготвят и соса се сгъсти. Прибавете отцедената леща, захарта, спанака и месото. Налейте кокосовото мляко, разбъркайте, кипнете и гответе 5-6 минути.
Сервирайте с пресен кориандър, нарязано на колелца чили и хрупкав лук.