Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck

Къри с патешко и леща

Основни ястия
110 минути
за 5 порции
Трудна

Необходими продукти:

  • 1 опаковка патешки маншони "Пенелопе"
  • 500 г леща, предварително сварена 
  • 30 г джинджифил, нарязан на филийки
  • 1 глава лук, едро нарязан
  • 1 морков, едро нарязан
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 стрък пресен чесън
  • 1 глава червен лук, ситно нарязан
  • 2 с.л. настърган джинджифил
  • 1 с.л. пасиран чесън
  • 1 с.л. зехтин
  • 30 г масло
  • 2 големи домата, нарязани на кубчета
  • 400 мл (1 консерва) кокосово мляко
  • 100 г листа спанак
  • 1 с.л. захар
  • сол на вкус

    Микс подправки:
  • ½ ч.л. кориандър
  • ½ ч.л. черен пипер
  • ½ ч.л. канела
  • ½ ч.л. горчица на прах
  • 1 ч.л. кимион
  • ½ с.л. куркума
  • 1 с.л. сушени люти чушки

    За сервиране:
  • листа кориандър
  • хрупкав пържен лук
  • червена люта чушка, тънко нарязана

Начин на приготвяне:

  1. В тенджера с вода сложете маншоните, добавете стръковете пресен лук, пресен чесън, нарязания лук, парчетата морков, нарязания джинджифил и посолете. Покрийте с капак, кипнете и варете 1 час. Извадете патешкото от бульона, охладете за кратко и свалете месото от костта.
     
  2. В тенджера загрейте зехтина и маслото, сложете лука, посолете и гответе 3-4 минути. Добавете чесъна и джинджифила и гответе около минута. Намалете котлона и сложете подправките. Разбъркайте и гответе още минута.
     
  3. Сложете доматите, посолете и гответе 10 минути, докато доматите се сготвят и соса се сгъсти. Прибавете отцедената леща, захарта, спанака и месото. Налейте кокосовото мляко, разбъркайте, кипнете и гответе 5-6 минути.
     
  4. Сервирайте с пресен кориандър, нарязана на колелца червена люта чушка и хрупкав лук.

Виж и рецепти за: