Къри с патешко и леща
Необходими продукти:
- 1 опаковка патешки маншони "Пенелопе"
- 500 г леща, предварително сварена
- 30 г джинджифил, нарязан на филийки
- 1 глава лук, едро нарязан
- 1 морков, едро нарязан
- 2 стръка пресен лук
- 1 стрък пресен чесън
- 1 глава червен лук, ситно нарязан
- 2 с.л. настърган джинджифил
- 1 с.л. пасиран чесън
- 1 с.л. зехтин
- 30 г масло
- 2 големи домата, нарязани на кубчета
- 400 мл (1 консерва) кокосово мляко
- 100 г листа спанак
- 1 с.л. захар
- сол на вкус
Микс подправки:
- ½ ч.л. кориандър
- ½ ч.л. черен пипер
- ½ ч.л. канела
- ½ ч.л. горчица на прах
- 1 ч.л. кимион
- ½ с.л. куркума
- 1 с.л. сушени люти чушки
За сервиране:
- листа кориандър
- хрупкав пържен лук
- червена люта чушка, тънко нарязана
Начин на приготвяне:
- В тенджера с вода сложете маншоните, добавете стръковете пресен лук, пресен чесън, нарязания лук, парчетата морков, нарязания джинджифил и посолете. Покрийте с капак, кипнете и варете 1 час. Извадете патешкото от бульона, охладете за кратко и свалете месото от костта.
- В тенджера загрейте зехтина и маслото, сложете лука, посолете и гответе 3-4 минути. Добавете чесъна и джинджифила и гответе около минута. Намалете котлона и сложете подправките. Разбъркайте и гответе още минута.
- Сложете доматите, посолете и гответе 10 минути, докато доматите се сготвят и соса се сгъсти. Прибавете отцедената леща, захарта, спанака и месото. Налейте кокосовото мляко, разбъркайте, кипнете и гответе 5-6 минути.
- Сервирайте с пресен кориандър, нарязана на колелца червена люта чушка и хрупкав лук.
Върни се в началото