Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck

Боб с патешко магре

Основни ястия
30 минути
за 2 порции
Лесна

Необходими продукти:

  • 1 бр патешки гърди "Пенелопе"
  • 100 г сушено свинско филе или бекон, нарязано на кубчета
  • 3 скилидки чесън, нарязан на филийки
  • 2 клонки розмарин
  • 25 мл червен винен оцет
  • 540 г отцеден бял боб от консерва
  • 125 г бейби спанак
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Извадете месото от хладилника да се темперира за около час на стайна температура. С остър нож направете плитки разрези на кръст в кожата на месото. Посолете и подправете с черен пипер.
     
  2. Сложете магрето с кожата надолу в студен тиган, включете котлона на средно висока температура и гответе 8 минути, докато кожата стане хрупкава. Обърнете месото и гответе още 3-4 минути, прехвърлете на дъска и оставете да отпочине за няколко минути.
     
  3. Оставете тигана на котлона, сложете бекона и гответе 2 минути. Прибавете чесъна и ситно нарязания розмарин, разбъркайте и гответе още 2 минути.
     
  4. Налейте оцета и сложете боба. Разбъркайте, гответе още няколко минути и добавете спанака. Разбъркайте и оставете за 1-2 минути, докато омекне и свалете съда от котлона.
     
  5. Нарежете патешкото на тънки филийки. Разделете боба в чинии за сервиране, отгоре поставете патешкото и поръсете с малко прясно смлян черен пипер.

Виж и рецепти за: