Боб с патешко магре
Необходими продукти:
- 1 бр патешки гърди "Пенелопе"
- 100 г сушено свинско филе или бекон, нарязано на кубчета
- 3 скилидки чесън, нарязан на филийки
- 2 клонки розмарин
- 25 мл червен винен оцет
- 540 г отцеден бял боб от консерва
- 125 г бейби спанак
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Извадете месото от хладилника да се темперира за около час на стайна температура. С остър нож направете плитки разрези на кръст в кожата на месото. Посолете и подправете с черен пипер.
- Сложете магрето с кожата надолу в студен тиган, включете котлона на средно висока температура и гответе 8 минути, докато кожата стане хрупкава. Обърнете месото и гответе още 3-4 минути, прехвърлете на дъска и оставете да отпочине за няколко минути.
- Оставете тигана на котлона, сложете бекона и гответе 2 минути. Прибавете чесъна и ситно нарязания розмарин, разбъркайте и гответе още 2 минути.
- Налейте оцета и сложете боба. Разбъркайте, гответе още няколко минути и добавете спанака. Разбъркайте и оставете за 1-2 минути, докато омекне и свалете съда от котлона.
- Нарежете патешкото на тънки филийки. Разделете боба в чинии за сервиране, отгоре поставете патешкото и поръсете с малко прясно смлян черен пипер.
Върни се в началото