Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Боб с патешко магре

Боб с патешко магре

Основни ястия
30 минути
за 2 порции
Лесна

Необходими продукти:

  • 1 опаковка патешки гърди Пенелопе (около 300 г)
  • 100 г сурово-сушено свинско филе, нарязано на кубчета
  • 3 скилидки чесън, нарязан на филийки
  • 2 клонки розмарин
  • 25 мл червен винен оцет
  • 540 г отцеден бял боб от консерва
  • 125 г бейби спанак
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Извадете месото да се темперира за около час на стайна температура.

Нарежете листата розмарин на ситно. С остър нож направете плитки разрези на кръст в кожата на месото и посолете и подправете с черен пипер.

Сложете магрето с кожата надолу в студен тиган, включете котлона на средно висока температура и гответе 8 минути, докато кожата стане хрупкава.

Обърнете месото и гответе още 3-4 минути, прехвърлете на дъска и оставете да отпочине за няколко минути.

Оставете тигана на котлона, сложете бекона и гответе 2 минути. Прибавете чесъна и розмарина, разбъркайте и гответе още 2 минути.

Налейте оцета и сложете боба.

Разбъркайте, гответе още няколко минути и добавете спанака. Разбъркайте и оставете за 1-2 минути, докато омекне и свалете съда от котлона.

Нарежете патешкото на тънки филийки.

Разделете боба в чинии за сервиране, отгоре поставете патешкото и поръсете с малко прясно смлян черен пипер.

Виж и рецепти за: