Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Банички с печено патешко бутче и булгур

Банички с печено патешко бутче и булгур

Предястия
90 минути
за 10 порции
Средно трудна

Необходими продукти:

  • 500 г кори за баница
  • 1 опаковка патешки бутчета Penelope (около 500 г)
  • 130 г настърган кашкавал
  • 120 г масло
  • 3-4 стръка нарязан на колелца пресен лук
  • 150 г ориз
  • 1 малка връзка ситно нарязан магданоз
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. сусам
  • 1 яйце за намазване
  • 1 с.л. сметана или прясно мляко

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 170 градуса.

Подсушете бутчетата с кухненска хартия, посолете и подправете с черен пипер. Сложете в тава покрита с хартия за печене и гответе 50 минути. Пуснете на функция грил и гответе още 8-10 минути, докато кожата стане златиста и хрупкава.

Сложете ориза в касерола, залейте с вода, добавете щипка сол и варете 20 минути на средно силен огън. Отцедете, сложете в купа и оставете настрана.

Свалете месото от костта и нарежете на малки парченца.

Добавете кашкавала и лука, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте.

Намажете корите с разтопеното масло, сложете по 2 с.л. от плънката и завийте на рулце.

Подредете в тава покрита с хартия, намажете с останалото масло, след това с яйцето, разбито с прясното мляко и поръсете със сусам.

Загрейте фурната до 190 градуса.

Печете 20-25 минути и охладете за кратко, преди да поднесете.

Виж и рецепти за: