Банички с печено патешко бутче и булгур
Банички с печено патешко бутче и булгур
Необходими продукти:
- 2 бр патешки бутчета "Пенелопе"
- 500 г кори за баница
- 130 г настърган кашкавал
- 120 г масло
- 3-4 стръка пресен лук, нарязан на колелца
- 150 г ориз
- 1 малка връзка магданоз, ситно нарязан
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. сусам
- 1 яйце за намазване
- 1 с.л. сметана или прясно мляко
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Подсушете бутчетата с кухненска хартия, посолете и подправете с черен пипер. Сложете в тава покрита с хартия за печене и гответе 50 минути на 170°С. Пуснете на функция грил и гответе още 8-10 минути, докато кожата стане златиста и хрупкава.
- Сложете ориза в касерола, залейте с вода, добавете щипка сол и варете 20 минути на средно силен огън. След това отцедете излишната вода, сложете в купа и оставете настрана.
- Отделете месото от костите и нарежете на малки парченца. Добавете кашкавала и лука, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте.
- Намажете корите с разтопеното масло, сложете по 2 с.л. от плънката и завийте на рулце. Подредете в тава покрита с хартия, намажете с останалото масло, след това с яйцето, разбито с прясното мляко и поръсете със сусам.
- Загрейте фурната до 190°С и печете 20-25 минути. Охладете за кратко, преди да поднесете.