Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Банички с печено патешко бутче и булгур

Банички с печено патешко бутче и булгур

Предястия
90 минути
за 10 порции
Средно трудна

Необходими продукти:

  • 2 бр патешки бутчета "Пенелопе"
  • 500 г кори за баница
  • 130 г настърган кашкавал
  • 120 г масло
  • 3-4 стръка пресен лук, нарязан на колелца
  • 150 г ориз
  • 1 малка връзка магданоз, ситно нарязан
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. сусам
  • 1 яйце за намазване
  • 1 с.л. сметана или прясно мляко
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Подсушете бутчетата с кухненска хартия, посолете и подправете с черен пипер. Сложете в тава покрита с хартия за печене и гответе 50 минути на 170°С. Пуснете на функция грил и гответе още 8-10 минути, докато кожата стане златиста и хрупкава.
     
  2. Сложете ориза в касерола, залейте с вода, добавете щипка сол и варете 20 минути на средно силен огън. След това отцедете излишната вода, сложете в купа и оставете настрана.
     
  3. Отделете месото от костите и нарежете на малки парченца. Добавете кашкавала и лука, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте.
     
  4. Намажете корите с разтопеното масло, сложете по 2 с.л. от плънката и завийте на рулце. Подредете в тава покрита с хартия, намажете с останалото масло, след това с яйцето, разбито с прясното мляко и поръсете със сусам.
     
  5. Загрейте фурната до 190°С и печете 20-25 минути. Охладете за кратко, преди да поднесете.

Виж и рецепти за: