Банички с печено патешко бутче и булгур
Необходими продукти:
- 500 г кори за баница
- 1 опаковка патешки бутчета Penelope (около 500 г)
- 130 г настърган кашкавал
- 120 г масло
- 3-4 стръка нарязан на колелца пресен лук
- 150 г ориз
- 1 малка връзка ситно нарязан магданоз
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. сусам
- 1 яйце за намазване
- 1 с.л. сметана или прясно мляко
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 170 градуса.
Подсушете бутчетата с кухненска хартия, посолете и подправете с черен пипер. Сложете в тава покрита с хартия за печене и гответе 50 минути. Пуснете на функция грил и гответе още 8-10 минути, докато кожата стане златиста и хрупкава.
Сложете ориза в касерола, залейте с вода, добавете щипка сол и варете 20 минути на средно силен огън. Отцедете, сложете в купа и оставете настрана.
Свалете месото от костта и нарежете на малки парченца.
Добавете кашкавала и лука, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте.
Намажете корите с разтопеното масло, сложете по 2 с.л. от плънката и завийте на рулце.
Подредете в тава покрита с хартия, намажете с останалото масло, след това с яйцето, разбито с прясното мляко и поръсете със сусам.
Загрейте фурната до 190 градуса.
Печете 20-25 минути и охладете за кратко, преди да поднесете.