


В подходящ съд сложете настърганата портокалова кора, сока от ½ портокал и налейте зехтина.
Добавете горчицата и меда, посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте до получаването на емулсия.
Прибавете ситно нарязания лук, разбъркайте и оставете настрана.
Почистете крушите от семената и нарежете на четири.
В тиган разтопете маслото на средно силен огън и сложете крушите.
Поръсете с прясно смлян черен пипер и гответе около 2-3 минути, докато се карамелизират леко, обърнете и гответе още 2-3 минути.
Свалете съда от котлона и оставете настрана.
Загрейте сух тиган на силен огън. Извадете патешкото филе от опаковката и подсушете с кухненска хартия.
Сложете филето в тигана с кожата надолу и притиснете с пръсти, така че кожата да има максимален контакт със съда.
Оставете на котлона за 4-5 минути, докато кожата се разтопи леко, освободи пушения си аромат и стане златиста.
Извадете филето от тигана и оставете да се охлади за 2-3 минути.
Овкусете салата с половината дресинг и разбъркайте добре.
Нарежете патешкото филе на тънки филийки.
В чиния за сервиране сложете от салатата, добавете няколко крутона, и подредете патешкото.
Към всяка порция поднесете 2 парчета круша, поръсете с печените орехи и полейте месото с малко то дресинга.