


250г. ориз за суши
50 мл. мирин
5 листа нори суши
1 краставица, нарязана на дълги пръчици
5 бр. пролетен лук
1 ч. л. уасаби
2 с. л. сос ‘’Хойсин’’
Нарежете патешките гърди на 10 тънки филийки по дължина и ги затоплете. Оставете да изстине.
Изплакнете ориза добре под студена вода. Изцедете старателно и сложете в голяма тенджера с капак. Изсипете 500 мл вода. Оставете да заври и да къкри 25 минути или докато почти цялата вода не се абсорбира. Махнете от котлона, покрийте с капак и оставете да престои 10 минути.
Наредете ориза върху голяма плоска метална тава, за да се охлади. Поръсете ориза с мирин, като го разбъркате, за да му помогнете да изстине.
За да направите суши, вземете японски бамбуков суши мат и поставете лист морски водорасли отгоре. Имайте под ръка малка купа с вода.
Потапяйте пръстите си във водата, преди да докоснете ориза. Разпределете ориза върху три четвърти от морските водорасли, вземайки по малко ориз наведнъж, избутвайки го до краищата, оставяйки слой с дебелина около 1/2 см. Оставете празната страна в най-далечния край от вас.
Намажете малко уасаби и хойсин в линия на разстояние от центъра.
Следвайте със слой патица пролетен лук и парчета краставица.
Навийте бамбуковата постелка бавно и натиснете леко с две ръце. Извадете ролката от постелката и оставете да седи със съединените краища надолу.
Сервирайте с лек соев сос и японски маринован джинджифил.