


Мариноваме филето в захар и сол и като поръсваме обилно и оставяме 2-3 часа да престои. През това време нарязваме картофите на едри шайби и ги сваряваме в подсолена вода. Маринованото месо измиваме и подсушаваме. От страната на кожата с остър ноц правим резки, внимавайки да не достигнем до месото.
В тигана на ниска температура (около 3-та степен) поставяме месото с кожата към тигана и оставяме да се разтопи мазнината от кожата. След като се образува мазнина около филето я изливаме от тигана и продължаваме. Целта е мазнината под филето да се стопи, а кожата да стане хрупкава до тъмнозлатисто. Накрая с лъжица обливаме филето с мазнината и билките. В тавичка върху хартия поставяме месото с кожата нагоре и печем в предварително загрята фурна на 200 С за 7-8 мин.
Готовото месо оставяме на дъска да почине за 4-5 мин. През това време слагаме виното в тигана и деглазираме на слаб огън, докато течността се редуцира наполовина. Добавяме и остатъка от студеното масло, махаме от котлона и бъркаме с тел до получаване на гладък сос. Сварените картофи смачкваме заедно със сиренето и аранжираме.