Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Патешки дроб с лук

Патешки дроб с лук

Предястия
60 минути
за 2 порции
Лесна

Необходими продукти:

  • патешки дробчета - 500 г (при мен охладени)
  • соев сос - 4 - 5 с.л.
  • лук - 5 глави стар
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - суха по желание
  • течност - 1/2 ч.ч. по избор (вода, бира, бяло вино)

Начин на приготвяне:

Почистените, измити с гореща вода и разрязани на три дробчета поставете в купа и ги овкусете със соевия сос и черния пипер.

Оставете ги в хладилника да се мариноват най-малко 20 минути - колкото повече, толкова по-добре. Слагате в загрятата през това време фурна тавата с олиото.

В загрятото олио задушавате с малко сол нарязания на полумесеци лук. Докато той се задушава, поръсвате дробчетата с брашното и ги обърквате. Нареждате ги на един ред в тавата върху лука.

Изливате избраната течност, с която ще готвите при дробчетата, в количество, колкото да се покрият дробчетата.

Пекат се на 180-200 градуса около 20 минути.

Когато започват да хващат коричка отгоре, ги обръщате едно по едно и печете и от другата страна 10-15 минути. Времето зависи от това колко препечени ги искате.

Виж и рецепти за: