Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Патешки бутчета със зеленчуци

Патешки бутчета със зеленчуци

Основни ястия
100 минути
за 3 порции
Средно трудна

Необходими продукти:

  • патешки бутчета - 6 бр. горни
  • патладжани - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 300 г (малък)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вино розе - 1 ч.ч.
  • подправки - на вкус
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 175 градуса.

Подправете бутчетата с подправки (мащерка, черен пипер, майорана), посолете и запържете без растително масло, докато придобие златист загар в тигана. След пърженето ги прехвърлете в тавичка с малко вода и поставете във фурната на 150-175 градуса - оставете за 1 час.

Лука и чесъна нарежете на ситно. Патладжана, домата, тиквичките, пипера, нарежете на кубчета.

Запържете лука и чесъна в тиган. Задушете зеленчуците за 5 минути. След това добавете в тигана остатъците от мащерка, майорана и виното, оставете да къкри за около 5-10 минути. Подправете се с черен пипер и сол. Поставете върху голяма чиния.

Опечените патешки бутчета се изваждат от фурната и се поставят върху зеленчуците.

Виж и рецепти за: