Патешки бутчета конфи с печени картофи и сос от див чесън
Необходими продукти:
- 60 г див чесън
- 2 стръка пресен чесън
- 2 стръка пресен лук
- 30 г настърган пармезан
- 100 г орехи
- 100 мл зехтин
- сок от 1 лимон
- 1.2 кг пресни картофи
- 70 мл мазнина от печенето на патешкото
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Извадете бутчетата от опаковката и подсушете с кухненска хартия.
Сложете ги в тава и подправете от всички страни със солта овкусена с мащерката. Покрийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 1 до 4 часа.
Извадете бутчетата от хладилника, отново подсушете и подредете на един ред в дълбок съд с капак, подходящ за фурна.
Загрейте фурната до 120 градуса.
Залейте месото с олиото, така че да е напълно покрито, сложете капак и печете 3 часа. Извадете съда от фурната, махнете капака и оставете месото да се охлади в мазнината от готвенето.
Сложете картофите в тава и полейте с мазнината от печенето на бутчетата. Посолете, подправете с черен пипе ри разбъркайте. Печете 35-45 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато станат златисти и хрупкави.
За соса с вид чесън сложете всички продукти в кухненски блендер и смелете. Прехвърлете в купа и оставете настрана.
Извадете охладените бутчета от мазнината и подредете в тава покрита с хартия за печене. пречете 10-15 минути на функция грил, докато кожата се запече стане хрупкава.
В чиния за сервиране сложете от соса, добавете няколко картофа и добавете едно бутче.
Поръсете с малко сол на люспи и сервирайте топло.