Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Патешки бутчета конфи с печени картофи и сос от див чесън

Патешки бутчета конфи с печени картофи и сос от див чесън

Основни ястия
60 минути
за 4 порции
Средно трудна

Необходими продукти:

  • 60 г див чесън
  • 2 стръка пресен чесън
  • 2 стръка пресен лук
  • 30 г настърган пармезан
  • 100 г орехи
  • 100 мл зехтин
  • сок от 1 лимон
  • 1.2 кг пресни картофи
  • 70 мл мазнина от печенето на патешкото
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Извадете бутчетата от опаковката и подсушете с кухненска хартия.

Сложете ги в тава и подправете от всички страни със солта овкусена с мащерката. Покрийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 1 до 4 часа.

Извадете бутчетата от хладилника, отново подсушете и подредете на един ред в дълбок съд с капак, подходящ за фурна.

Загрейте фурната до 120 градуса.

Залейте месото с олиото, така че да е напълно покрито, сложете капак и печете 3 часа. Извадете съда от фурната, махнете капака и оставете месото да се охлади в мазнината от готвенето.

Сложете картофите в тава и полейте с мазнината от печенето на бутчетата. Посолете, подправете с черен пипе ри разбъркайте. Печете 35-45 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато станат златисти и хрупкави. 

 

За соса с вид чесън сложете всички продукти в кухненски блендер и смелете. Прехвърлете в купа и оставете настрана.

Извадете охладените бутчета от мазнината и подредете в тава покрита с хартия за печене. пречете 10-15 минути на функция грил, докато кожата се запече стане хрупкава.

В чиния за сервиране сложете от соса, добавете няколко картофа и добавете едно бутче.

Поръсете с малко сол на люспи и сервирайте топло.

Виж и рецепти за: