Млада патица Пенелопе - Penelope premium duck
Салата с пушено патешко филе и круши

Салата с пушено патешко филе и круши

Предястия
25 минути
за 4 порции
Лесна

Необходими продукти:

1 опаковка - варено-пушено патешко филе Пенелопе

150 г - салатен микс

50 г - печени орехови ядки

Крутони от хляб с квас

4 - круши

30 г - масло

1/4 ч.л. - черен пипер

За винегрета:

80 мл - зехтин

1 глава - ситно нарязан лук шалот

1 с.л. - мед

1 - портокал

1 ч.л. - едро смляна горчица

1/4 ч.л. - сол

щипка - черен пипер

Начин на приготвяне:

В подходящ съд сложете настърганата портокалова кора, сока от ½ портокал и налейте зехтина.

Добавете горчицата и меда, посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте до получаването на емулсия.

Прибавете ситно нарязания лук, разбъркайте и оставете настрана.

Почистете крушите от семената и нарежете на четири.

В тиган разтопете маслото на средно силен огън и сложете крушите.

Поръсете с прясно смлян черен пипер и гответе около 2-3 минути, докато се карамелизират леко, обърнете и гответе още 2-3 минути.

Свалете съда от котлона и оставете настрана.

Загрейте сух тиган на силен огън. Извадете патешкото филе от опаковката и подсушете с кухненска хартия.

Сложете филето в тигана с кожата надолу и притиснете с пръсти, така че кожата да има максимален контакт със съда.

Оставете на котлона за 4-5 минути, докато кожата се разтопи леко, освободи пушения си аромат и стане златиста.

Извадете филето от тигана и оставете да се охлади за 2-3 минути.

Овкусете салата с половината дресинг и разбъркайте добре.

Нарежете патешкото филе на тънки филийки.

В чиния за сервиране сложете от салатата, добавете няколко крутона, и подредете патешкото.

Към всяка порция поднесете 2 парчета круша, поръсете с печените орехи и полейте месото с малко то дресинга.

Виж и рецепти за: