Penelope Premium Duck
Duck and orange salad

Duck and orange salad

Starters
24 minutes
for 2 portions
Easy

Ingredients:

  • 2 duck fillets, with skin
  • 1 baguette
  • 15 g Walnuts
  • 3 oranges
  • Watercress (or spice if desired)

Prepraration:

Направете прорези по кожата на филето, след което го натрийте с морска сол и черен пипер и го поставете в незалепващ тиган, с кожата надолу, на средна температура.

Запечатайте филето за 6 мин. или докато кожата придобие тъмнозлатист загар, след това го обърнете и го запечатайте от другата страна за още 5 мин. Извадете го и го оставете настрана, като оставите тигана на котлона.

Нарежете 10 тънки парчета от багетата, сложете ги в тигана, заедно с орехите и си запечете до златисто в мазнината от патешкото филе. Извадете ги и ги аранжирайте в чиниите.

Обелете портокалите, почистете ги от ципата и ги нарежете на тънки кръгчета.

Нарежете филето и го подредете в чиниите, а отстрани добавете портокалите.

Направете дресинг за кресона и го поръсете отгоре.

Накрая поръсете със запечените орехи.

See also recipes for: